Bazuinerweg 10
7921 RC Zuidwolde
Tel. 0528 - 370 293
Fax. 0523 - 61 05 52
info@interfocus-consultancy.nl

Bedrijfsopvangteams (BOT)

Deze training is bedoeld voor medewerkers van een bestaand of op te richten bedrijfsopvangteam die collega's en beroepsgenoten opvangen en ondersteunen tijdens of direct na een ernstig incident of aangrijpende gebeurtenis. In een meerdaags programma worden de mogelijkheden en ervaringen van een opvangteam, de individuele kwaliteiten en affiniteit, de beperkingen en verwijzingsmogelijkheden naar andere hulpverlening intensief besproken.

De training is een combinatie van vaardigheidtraining en het verbeteren van de kennis positie aangaande recente wetenschappelijke inzichten en theorie.

De training is emotioneel soms confronterend en raakt thema's als verlies, rouwverwerking, machteloosheid en onmacht. Er ligt een grote nadruk op de verdere ontwikkeling van kwaliteiten als effectief luisteren, invoelend vermogen, sociale sensitiviteit en teamvorming. Daarbij is er aandacht voor de structuur van ondersteuning en wordt in (veelal jaarlijkse) terugkomdagen de afgelopen periode vakkundig door traumadeskundigen van Interfocus geëvalueerd.